Σπάτα

City of Spata has been inhabited since prehistoric times and was one of the largest settlements in the Mediterranean region. The most important of the findings of the ancient period is the Sphinx of Spata dating from 570 – 550 BC. Today it is a rural city producing viticulture products and olive oil and is an important transport hub due to its proximity to Athens Airport.

Αξιοθέατα στα Σπάτα:

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκεται μέσα σε ένα όμορφο καταπράσινο τοπίο και πολύ κοντά στο «Comfort Stay». Για ταξιδιώτες με παιδιά ή για όσους αναζητούν μια μέρα γεμάτη περιπέτεια και ένα μοναδικό θέαμα, το πάρκο είναι το ιδανικό μέρος. Θαυμάστε σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, πολύχρωμα πουλιά, ταΐστε δελφίνια, φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια. Με σύμμαχο τη φυσική ομορφιά, το εύκρατο κλίμα και τον αθηναϊκό ήλιο στο γαλάζιο του ουρανού, είναι το μέρος που θα κάνει το ταξίδι σας στην εξοχή ακόμα πιο απολαυστικό!

McArthur Glen Athens Εμπορικό Κέντρο

Το εμπορικό κέντρο McArthur Glen Athens είναι πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και δίπλα στον Αττικό Ζωολογικό Κήπο σε εξαιρετική τοποθεσία. Είναι ο απόλυτος προορισμός για αγορές καθώς προσφέρει φανταστικές τιμές, εκπτώσεις και μεγάλη γκάμα προϊόντων. Εστιατόρια, καφετέριες, επιλογές διασκέδασης και παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους, προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τις αγορές σας. Το κατάστημα McArthur Glen Athens είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 09:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Metropolitan Expo

Το Metropolitan Expo είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ελλάδα με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών. Βρίσκεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα Αττικής, μόλις λίγα λεπτά από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και τον Προαστιακό, ενώ απέχει μόνο: 5 λεπτά από το αεροδρόμιο, 15 λεπτά από το «Comfort Stay», 35 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Σου έλειψε η Ακρόπολη ή το Μουσείο της Ακρόπολης; Μην ανησυχείς! Μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε τη Μόνιμη Έκθεση στο Αεροδρόμιο

Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει 172 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Πρωτοελλαδική περίοδο έως τη Μεταβυζαντινή περίοδο. Βρίσκεται στο Κτήριο του Κεντρικού Σταθμού – Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3, και στεγάζει τα αριστουργήματα της Ακρόπολης. Το Μουσείο περιλαμβάνει αντίγραφα των μαρμάρινων ανάγλυφων της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα και αντίγραφο του «Πεπλοφόρου», ενός από τα ωραιότερα αφιερώματα στην Αρχαϊκή Ακρόπολη. Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Δευτέρα έως Κυριακή, 06:00 – 23:00.

Μπορεί επίσης να απολαύσετε

Αθήνα

Athens is one of the most impressive capitals in the