Αρτέμιδα

Η περιοχή της Αρτέμιδας κατοικείται από το 2.000 π.Χ. κατά την Πρωτοελλαδική περίοδο και πήρε το όνομά της από τη θεά Άρτεμη. Ήταν η περιοχή που λατρευόταν η θεά του κυνηγιού που ήταν επίσης προστάτιδα της μητρότητας, του τοκετού και των νεαρών κοριτσιών. Σήμερα το γραφικό λιμάνι του εξυπηρετεί κυρίως ψάρεμα και ιδιωτικά σκάφη και οι πανέμορφες παραλίες του είναι δημοφιλείς προορισμοί όπου προσελκύει πολλούς λουόμενους το καλοκαίρι. Η παραθαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη από καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, ψαροταβέρνες και ουζερί ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και το κέντρο της πόλης συγκεντρώνει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες.

Αξιοθέατα στην Αρτέμιδα:

Θαλάσσια σπορ

Artemida is known for its beautiful beaches and water sports such as windsurfing or kitesurfing. The clear waters, the waves, and the light breeze make its climate ideal for enjoying your favorite sport. There are two spots to choose from: a) Nissakia Surf Club and b) Aeolos Club.

Παραλίες

Οι παραλίες της Αρτέμιδας είναι καθαρές και αμμώδεις, η θάλασσα δεν έχει βράχια και είναι ρηχή. Είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που χρειάζονται ρηχά νερά για να κολυμπήσουν και να χαλαρώσουν αντίστοιχα χωρίς κινδύνους. Μπιτς μπαρ, ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, κοκτέιλ δίπλα στο νερό είναι χαρακτηριστικές εικόνες της περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γαστρονομία

Η ελληνική κουζίνα βασίζεται σε τοπικά και φρέσκα φαγητά, μαγειρεμένα με απλό τρόπο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κάνει τη διαφορά στη γεύση.
Στην Αρτέμιδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και να ζήσετε αυτή τη γευστική διαφορά είτε ψάχνετε να πιείτε σουβλάκι είτε ένα παραδοσιακό σπιτικό γεύμα.
The area, due to the soil, abounds in fresh fruits and aromatic herbs, which are the basis for salads or appetizers. The appetizers (“meze”), especially if you accompany them with ouzo, beer, or local wine will take you on a unique gastronomic journey to the senses.
Δοκιμάστε τις πολυάριθμες ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, σουβλάκια, μουσακά, τζατζίκι, σαλάτες, φέτα, μπιφτέκια, μπριζόλες στη σχάρα, ψητά χταπόδια, μύδια, καλαμάρια, γαρίδες και ψάρια ημέρας που μυρίζουν ακόμα το αλάτι της θάλασσας.