Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πρωτεύουσες σε ολόκληρο τον κόσμο αφού χαρακτηρίζεται από μια μοναδική ζωντάνια μέσα σε έναν αξεπέραστο συνδυασμό ιστορίας και πολιτισμού.
Με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας μόλις 22 χιλιόμετρα μακριά, μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή για να δείτε την πλατεία Συντάγματος, να παρακολουθήσετε την τελετή αλλαγής των Ευζώνων (φρουρών), να επισκεφθείτε τον εμβληματικό Παρθενώνα και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τον καφέ ή το γεύμα σας με μια βόλτα ανάμεσα στους πλακόστρωτους δρόμους Πλάκας και Μοναστηρακίου.

Αξιοθέατα στην Αθήνα:

Ακρόπολη

Η Ακρόπολη, ή Ιερός Βράχος, είναι σύμβολο της Αθήνας. Εκεί βρίσκεται ο Παρθενώνας και άλλα αρχαία μνημεία που χτίστηκαν κατά τη βασιλεία του Περικλή τον 5ο αιώνα π.Χ., όταν η Αθήνα ήταν το σημαντικότερο πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο στον κόσμο. Η Ακρόπολη είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και πρέπει να την επισκεφτείτε όταν βρίσκεστε στην Αθήνα.

Το μουσειο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το νέο Μουσείο φιλοξενεί εκθέματα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού, τη Ρωμαϊκή εποχή και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Αξίζει μια περιήγηση για να θαυμάσετε όλα αυτά τα μοναδικά ευρήματα και να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο.

Πλατεία Συντάγματος

Μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση σε πολλά αξιοθέατα και με εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
-

Μοναστηράκι

Μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της Αθήνας, το Μοναστηράκι, συνορεύει και συνδέεται άμεσα με την Πλάκα. Η υπαίθρια αγορά του, ένας παράδεισος για τους συλλέκτες, είναι γνωστή.
Ωστόσο, το καλύτερο στο Μοναστηράκι είναι τα καφενεία του. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια ηλιόλουστη μέρα με μεζέδες, ποτά, καφέ ή ούζο και θέα στον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά.

Πλάκα

Κάντε μια βόλτα στα γραφικά δρομάκια της Πλάκας και εξερευνήστε τα τοπικά μουσεία ή ανακαλύψτε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την Αρχαία Αγορά. Αφού εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία της περιοχής, απολαύστε τον καφέ σας ή τα νόστιμα σνακ σας σε παραδοσιακές ταβέρνες με θέα που κόβει την ανάσα την Ακρόπολη και όλα τα συναρπαστικά μνημεία. (φωτογραφίες Γιώργος Γκίρνας)